Dagje Giethoorn tijdens je vakantie of weekendje weg bij Villapark de Weerribben

Een dagje Giethoorn is een echte must tijdens je vakantie of weekendje weg op ons park. In Giethoorn centrum vindt u talloze winkeltjes en de gezelligste restaurants aan de lange dorpsgracht. Niet voor niets wordt Giethoorn het Hollands Venetië genoemd. Dit prachtige waterdorp vol historie en prachtige natuur is één van de mooiste plekjes in Nederland. Per water het dorp ontdekken is een echte must. Zet een rondvaart daarom op jouw to do lijstje!

Proef het verleden in het pittoreske Giethoorn

Rond 1600 werd er in Giethoorn volop naar turf gegraven, waardoor er kleine meertjes ontstonden. De bewoners legden vervolgens kanalen aan om per boot het veen te kunnen vervoeren. Beetje bij beetje ontstond zo een prachtig waterdorp. Niets voor niets wordt Giethoorn nu nog het Venetië van het Noorden genoemd. De beste manier om Giethoorn te ontdekken is dan ook via de talloze wateren, kanaaltjes en meren. U kunt zelf een bootje huren bij één van de vele bootverhuur bedrijven of u kiest voor een boottocht door Giethoorn.

De rondvaartboot is één van de mogelijkheden om Giethoorn, de verschillende grachtjes en de waterrijke omgeving met haar flora en fauna te ontdekken. Zo kunt u via ons restaurant verschillende boottochten reserveren:

Rondvaarten in Giethoorn
Een rondvaart van 2 uur over het meer 't Bovenwijde en door natuurgebied "de Wieden". Een rondvaart waarbij u onder begeleiding van een schipper/gids vaart door de historische dorpskern, over het meer 't Bovenwijde en door natuurgebied "de Wieden". Hierbij wordt uitgebreid vertelt over de flora en fauna en historie van dit prachtige gebied.

Een rondvaart door de gezellig dorpskern van Giethoorn kunt u boeken via onze restaurant. Onder begeleiding van een schipper/gids leert u alle ins- en outs van Giethoorn kennen.

Bekijk de website voor meer informatie of bel: 0561-452992. 

Een compleet dagje Giethoorn?

Wilt genieten van een compleet georganiseerd dagje Giethoorn? Via ons restaurant kunnen wij dit voor u regelen. Bekijk hier de inhoud van dit leuke arrangement.