Wandelen en fietsen in de Weerribben, Giethoorn en omgeving

De omgeving van villapark de Weerribben leent zich uitstekend als de perfecte setting voor wandel- en fietsliefhebbers.

De omgeving Weerribben-Wieden bestaat uit bos-, riet- en waterlandschappen met open wateren waar u de stilte kunt horen en kunt genieten van de rust en ruimte. In de vele pittoreske dorpjes en steden in de omgeving kunt u op een terrasje bijkomen van u avontuur en proeven van de gastvrijheid van de omgeving.

Tijdens de wandel- en fietstochten zult u diverse soorten flora en fauna tegenkomen, het laagste  laagveenmoerasgebied van Europa is namelijk een beschermd natuurgebied. Diverse vogelsoorten hebben hier hun plekje gevonden zoals de roerdomp, karekiet en de rietzanger. Naast de gevleugelde bewoners van dit natuurgebied kunt u tijdens uw bezoek aan deze omgeving ook oog in oog komen te staan met otters, ree├źn en zeldzame vlindersoorten zoals de zilveren maan en de grote vuurvlinder. Wat betreft de flora groeien in dit natuurgebied bijzondere en beschermde planten zoals de moeraswolfsmelk, parnassia en de groenknolorchis.

De omgeving waarin Villapark de Weerribben zich bevindt is de locatie van meerdere start- en knooppunten van verschillende wandel- en fietsroutes door de Weerribben-Wieden en omgeving. Villapark de Weerribben biedt u de mogelijkheid om de fietsknooppunt route De Weeribben & De Wieden te fietsen.

Heeft u niet de mogelijkheid om uw fiets mee te nemen tijdens uw vakantie of weekendje weg in Nederland? Geen probleem, want bij de receptie van vakantiepark Villapark de Weerribben kunt u fietsen huren.