Arthuur’s Fietsroute verhalen

Wilt u tijdens uw fietsvakantie of weekendje weg bijzondere fietsroutes fietsen in Overijssel? Bekijk dan eens de inspirerende fietstochten van Arthuur. Deze fietsroutes voeren je langs de mooiste plekjes van de regio WaterReijk, met onder andere Nationaal Park Weerribben Wieden! U bent geen fietsrouteplanner of knooppuntenroute nodig om een een prachtige fietstocht te maken door onze bijzondere omgeving.

Beleef en ontdek Steenwijkerland samen met Arthuur op uw fiets. Arthuur is tijdens deze fietstochten uw virtuele verteller, mededankzij zijn belevenissen en verhalen kunt u de regio op bijzondere wijze ervaren. De fietsroutes voeren u langs de mooiste highlights van Steenwijkerland met o.a. Giethoorn, Blokzijl, Vollenhove en Nationaal Park Weerribben Wieden. Arthuur kent drie verschillende fietsroutes met de speciale Arthuur routeverhalen:


Arthuur, Geitenfluisteraar van Giethoorn
Met deze route ontdekt u Giethoorn en de verhalen van de Gietherse Geiten. Met deze fietsoute ontdekt u Giethoorn, Steenwijk en de Woldberg.


Arthuur en het geheime Tunnelgravesgilde

Deze fietsroute en het verhaal vertellen u over de geheime tunnels in de Wieden. Deze fietsroute leidt u door de plaatsen Blokzijl, Sint Jansklooster en de stad Vollenhove.

Arthuur, Rietbrouwer van Paasloo
Het verhaal van het riet en het bier. Deze fietsroute laat u het gebied van Nationaal park De Weerribben met Kalenberg, Ossenzijl, Oldemarkt en Paasloo beleven.

Wilt u meer weten over Arthuur’s route verhalen? Neem dan eens een kijkje op zijn website. Hier kunt u zijn routeverhalen ook downloaden voor uw smartphone!