Bekijk alle activiteiten

In de omgeving van vakantiepark De Weerribben is veel te zien en te doen. Bezoek bijvoorbeeld de Orchideeënhoeve in Luttelgeest, Bezoekerscentrum Staatsbosbeheer in Ossenzijl, loop met uw kinder Zompie’s zoektocht, of beklim de uitkijktoren bij Steenwijk. Een tochtje met de rondvaartboot in Giethoorn of de Weerribben mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw bezoek. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Bezoekerscentrum de Wieden

Bezoekerscentrum de Wieden

In St.Jansklooster vindt u het natuurmonumenten bezoekerscentrum. Hier leert u meer over het ontstaan van het gebied en kunt u het belevingspad bewandelen. Daarnaast kunt je ook met de boswachter op pad!

Rottige Meente

Rottige Meente

De Friese veenpolders zijn zeker een bezoekje waard! Rottige Meente, ten zuidwesten van Wolvega, biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Ga op pad met de boswachter te voet, op de fiets of per kano.

Kuinderbos

Kuinderbos

Ontdek het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder, het Kuinderbos. Rond de Kuinderplas zorgen roofdieren, paddenstoelen en IJslandse paarden voor schitterend vertier.

Monkey Town Wolvega

Monkey Town Wolvega

Overdekt speelparadijs is een uniek dagje uit voor een gezin met kinderen! Kom spelen met superlego en ravotten in de ballenbakken. Lekker klimmen, klauteren! Kom naar Monkey Town Wolvega en beleef, samen met jouw kinderen, een heerlijk dagje uit.

Taman Indonesia Zoo

Taman Indonesia Zoo

Taman Indonesia Zoo is een Indonesisch dierenpark in het kleine dorpje Kallenkote. Ontdek de mooiste natuur en dieren van Indonesië en proef de lekkerste Indische hapjes en drankjes. Taman Indonesia is in 2017 door ANWB uitgeroepen door Leukste uitje van Overijssel.

Histomobil Giethoorn

Histomobil Giethoorn

Museum “Histomobil” is een museum in Giethoorn, met prachtige oude voertuigen en landbouwwerktuigen. Het biedt een permanente tentoonstelling met meer dan 10.000 voorwerpen m.t.b. transport van heel vroeger tot heden.

Museum Olde Maat Uus

Museum Olde Maat Uus

Het is bewaard gebleven, 100 jaar wonen en werken in het prachtige waterdorp Giethoorn. Een originele Gieterse boerderij, vissershuisje, hooiberg en tjasker. Een blijvende tentoonstelling, digitale presentatie en gratis rondleiding. Een bezoek meer dan waard!

Uitkijktoren de Woldberg

Uitkijktoren de Woldberg

Bij Steenwijk staat uitkijktoren de Woldberg vlakbij Tuk’s Theehuis. Vanuit de toren heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. De toren is vrij toegankelijk. Via 131 treden komt u op het plateau van 24 meter hoog.

Zompies Zoekpad

Zompies Zoekpad

Een leuk zoekpad voor kinderen door de natuur! Volg Zompies aanwijzingen door de enorme rietvelden en mysterieuze moerasbossen. Ga op zoek naar het geheime nest waar de otterprins gevangen zit en bevrijd hem.

Orchideeënhoeve

Orchideeënhoeve

Orchideeënhoeve is een perfect voor een dagje uit. Met prachtige natuur, bloemen en planten, maar ook een vlindertuin, schildpadden, reptielen, vogeltjes en een lorituin is het een veelzijdige bestemming. Voor kids is er mangrove speelparadijs, amazonevijver, vlindervallei en kunnen zij vissen voeren.